EXCLUSIV. Prima declarație a lui Cristian-Leon Țurcanu, după acreditarea ca ambasador al României în R. Moldova: „România va continua să contribuie eficient la procesele de modernizare derulate de guvernarea pro-europeană de la Chișinău”

  • 22 Iulie 2022 13:29
EXCLUSIV. Prima declarație a lui Cristian-Leon Țurcanu, după acreditarea ca ambasador al României în R. Moldova: „România va continua să contribuie eficient la procesele de modernizare derulate de guvernarea pro-europeană de la Chișinău”

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a prezentat, astăzi, scrisorile de acreditare președintelui Maia Sandu, ocazie cu care, în exclusivitate pentru Radio Chișinău, a oferit prima declarație presei din Republica Moldova în calitate de ambasador acreditat. Diplomatul român a vorbit despre continuarea sprijinului pentru reforme și modernizare pe care România îl va oferi Republicii Moldova, dar și despre comunitatea de limbă, istorie și cultură între cele două maluri ale Prutului.

„Azi am avut deosebita onoare să fiu primit de Excelența Sa Doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, pentru a înmâna scrisorile de acreditare.

Este un moment deosebit de emoționant și important în viața și cariera oricărui diplomat. În același timp însă, acreditarea la Chișinău are o încărcătură deosebită.

Am avut ocazia să o reasigur, pe Doamna Președinte, de sprijinul ferm și consecvent al României pentru parcursul european care, iată, a mai înregistrat o etapă pozitivă, respectiv, obținerea de către Republica Moldova a statutului de candidat la Uniunea Europeană. România va continua să contribuie eficient și constructiv la procesele complexe de reformă și modernizare derulate de guvernarea pro-europeană de la Chișinău.

Mă aflu la începutul unui mandat deloc simplu mai ales din cauza situației de securitate regională, care are implicații semnificative atât asupra României cât și asupra Republicii Moldova.

Sunt ferm convins că excelentele relații dintre București și Chișinău, dinamica pozitivă înregistrată în ultima perioadă în dialogul bilateral, proiectele comune derulate în beneficiul direct al cetățenilor și nu în ultimul rând comunitatea de limbă, istorie și cultură, reprezintă avantaje de netăgăduit pentru atingerea obiectivelor comune”, a declarat pentru Radio Chișinău ambasadorul acreditat al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău