EXCLUSIV | Ministerul de Externe de la București CONFIRMĂ că lui Rogozin nu i-a fost permis să survoleze spațiul aerian al României

  • 28 Iulie 2017 15:37
EXCLUSIV | Ministerul de Externe de la București CONFIRMĂ că lui Rogozin nu i-a fost permis să survoleze spațiul aerian al României

Ministerul Afacerilor Externe de la București a confirmat în exclusivitate pentru Radio România că statul român nu a fost de acord ca vice-premierul rus Dmitri Rogozin să survoleze spațiul aerian al țării.

De asemenea, ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a declarat pentru agenția TASS că autoritățile române nu au permis avionului la bordul căruia se află Dmitri Rogozin să survoleze România pentru a ajunge la Chișinău.

„În prezent, se poartă negocieri, unde el va putea ateriza”, a precizat Muhametșin.

Cu puțin timp în urmă, administrația Aeroportului Internațional Chișinău a anunțat că cursa comercială cu care zboară Dmitri Rogozin, a fost redirecționată și va ateriza la Minsk, „pentru a se alimenta cu combustibil”.

Menționăm că Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană.

Vice-premierul rus, Dmitri Rogozin, urma să fie întâmpinat astăzi de dimineață la Chișinău cu proteste, iar într-o petiție semnată on-line, peste 1600 de cetățeni solicită autorităților Republicii Moldova să îl declare ”persona non-grata”. Dmitri Rogozin este așteptat la Chișinău de președintele Igor Dodon și urma să participe împreună la o ceremonie organizată la Tighina, consacrată aniversării a 25-a de la înființarea misiunii de pace la Nistru, în 1992.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău