EXCLUSIV | Ambasadorul R.Moldova în Germania DEZMINTE informațiile cu privire la evacuarea ambasadei RM la Berlin

  • 07 Septembrie 2018 13:09
EXCLUSIV | Ambasadorul R.Moldova în Germania DEZMINTE informațiile cu privire la evacuarea ambasadei RM la Berlin

Ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, dezminte că Ambasada Republicii Moldova în Germania a fost evacuată.

Solicitat de Radio Chișinău, el a declarat că "nimeni nu a primit astfel de indicații".

Presa de la Chișinău scrie vineri, 7 septembrie, că ”angajații Ambasadei din Berlin și Consulatului țării noastre au primit amenințări cu moartea din partea reprezentanților unei grupări islamiste, din care ar face parte și cei șapte cetățeni turci expulzați ieri de la din Moldova”.

„Potrivit reprezentanților ambasadei, aceștia îi amenință că le vor tăia capetele copiilor diplomaților moldoveni. La solicitarea serviciilor speciale de la Berlin, Ambasada și Consulatul Republicii Moldova din Germania au fost evacuate. Potrivit unor surse, amenințările au venit și la ambasadele Moldovei din alte state”, mai scrie mass-media din R.Moldova.

Șapte eurodeputați au trimis o scrisoare către președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip prin care solicită eliberarea urgentă a profesorilor turci reținuți în Republica Moldova și respectarea drepturilor omului. Și Comisarului european pentru negocieri de extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn a scris pe contul său de Twitter că așteaptă de la autoritățile Republicii Moldova să răspecte statul de drept și respecatarea tutror procedurilor judiciare în cazul profesorilor expulzați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău