EXCLUSIV! Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, despre BREXIT

  • 24 Iunie 2016 15:03
EXCLUSIV! Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, despre BREXIT

Este greu de pronosticat consecințele pentru cetățenii moldoveni ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, totuși, cel puțin pe termen scurt și mediu, interesele celor care lucrează în această țară nu vor fi afectate, a declarat pentru Radio Chișinău ambasadorul Republicii Moldova în Marea Britanie, Iulian Fruntașu.”Nu cred că putem pronostica cu exactitate care…

Este greu de pronosticat consecințele pentru cetățenii moldoveni ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, totuși, cel puțin pe termen scurt și mediu, interesele celor care lucrează în această țară nu vor fi afectate, a declarat pentru Radio Chișinău ambasadorul Republicii Moldova în Marea Britanie, Iulian Fruntașu.

”Nu cred că putem pronostica cu exactitate care vor fi consecințele. Cert este faptul că într-o perioadă de la scurt la medie interesele cetățenilor din Europa de Est care muncesc legal în Marea Britanie nu vor fi afectate, deoarece există realități economice bătute în cuie și piața are nevoie de brațe de muncă. Deci nu putem să ne imaginăm cum ar putea britanicii fără cei care muncesc aici în diferite servicii. În rest, perioada de tranziție va determina consecințele și cum va negocia guvernul Marii Britanii cu UE. E de lungă durată și e greu să facem pronosticuri în acest sens”, a declarat Iulian Fruntașu.

În ceea ce privește consecințele ieșirii Marii Britanii pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, diplomatul a menționat că este și o acțiune descurajatoare, dar, totodată apar și anumite oportunități.

”E descurajator într-o măsură oarecare pentru o țară care are aspirații europene, cum e Republica Moldova, să existe țări care se mișcă în direcție inversă. Pe de altă parte, sper că această criză va reprezenta și  o oportunitate pentru UE să se reformeze și să continue proiectul european. Este prematur să ne imaginăm ce va fi și cum va fi”, a declarat Iulian Fruntașu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău