Examinarea eliberării lui Veaceslav Platon a fost AMÂNATĂ

  • 23 Septembrie 2016 22:17
Examinarea eliberării lui Veaceslav Platon a fost AMÂNATĂ

Ședința de judecată în care urma să fie examinată cererea avocaților lui Veaceslav Platon, privind eliberarea acestuia din arest, a fost amânată până sâmbătă, 24 septembrie.

Judecătoria Buiucani a dat astfel curs altei cereri a apărării, care a solicitat traducerea în limba rusă a mai multor acte emise de procurori, pe motiv că Platon nu ar cunoaște suficient de bine limba română.

De cealaltă parte, procurorul Andrei Băieșu a calificat acțiunile avocaților drept o tentativă de a tergiversa procesul și a spus că va cere sancționarea avocaților. El a invocat o recomandare a Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție, prin care persoanele care depun cereri repetate de recuzare, în scop de tergiversare a procesului, pot fi sancționate, inclusiv cu amenzi.

În timp ce era condus dintr-un birou în altul, Veaceslav Platon a declarat presei că nu se așteaptă la o decizie favorabilă, din cauza corupției din sistemul de drept din Republica Moldova. De asemenea, el a negat că i-ar fi amenințat pe fostul Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, și pe primarul de Orhei, Ilan Shor, care este și semnatarul denunțului în baza căruia Platon a fost reținut.

Amintim că Veaceslav Platon riscă până la 25 de ani de pușcărie pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Acesta se declară nevinovat și califică reținerea sa drept o răfuială pusă la cale cu scopul de a-i prelua afacerile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău