Examenele finale pentru formare profesională tehnică au fost anulate

  • 12 Iunie 2020 13:36
Examenele finale pentru formare profesională tehnică au fost anulate

Examenele de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică pentru anul de studii 2019-2020 au fost anulate.

Parlamentul a aprobat în ședința de joi un proiect în acest sens, în legătură cu situația pandemiei de COVID-19.

Se eliberează certificatul de calificare pentru elevii care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică secundară cu medii de promovare a disciplinelor/modulelor/stagiilor de practică, mai mari sau egale cu "5" (cinci), cu calcularea mediei generale conform unei anumite formule.

Restanțierii din anii precedenți, candidații restabiliți pentru susținerea examenului de calificare vor putea susține examenul de calificare în următoarea sesiune. Conform informațiilor prezentate la ședință, în acest an, 12 mii de absolvenți ar trebui să primească diplome și calificări. Problema constă în faptul că, în cele mai multe cazuri, studenții au fost nevoiți să facă practică înainte de examenele de calificare, dar acest lucru a fost imposibil din cauza că majoritatea tipurilor de activități economice din republică au fost suspendate.

Proiectul a fost elaborat prin derogare de la din Codul educației al Republicii Moldova, în vederea prevenirii riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 și în scopul asigurării securității, protecției vieții și sănătății absolvenților programelor de formare profesională tehnică. Anterior, Parlamentul a anulat și examenele de bacalau reat, din același motiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău