Ex-ambasadorul R.Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

  • 12 Martie 2021 14:00
Ex-ambasadorul R.Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

Fostul Ambasador al R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub sub control judiciar, informează Ziarul de Gardă.

„Ulterior prelungirii de Judecătoria Chișinău a arestului la domiciliu în privința fostului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Curtea de Apel Chișinău a dispus plasarea acestuia sub control judiciar”, au comunicat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pentru sursa citată

Potrivit legii, această decizie a Curții de Apel nu poate fi contestată.

Totodată, PCCOCS comunică faptul că urmărirea penală continuă, iar expertiza chimică a substanțelor anabolizante este în curs de efectuare, deși „complexitatea obiectului de expertizare ia timp”.

Amintim că Andrei Neguța a fost pus sub învinuire fiind acuzat de complicitate la contrabandă în dosarul anabolizantelor în care mai sunt sunt trei figuranți: doi se află în arest preventiv, iar în privința unui al treilea învinuit, instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare.

El a fost rechemat din funcție la începutul lunii decembrie în urma cazului scandalos de trafic de anabolizante în valoare de 400 de mii de euro cu implicarea unui autoturism al misiunii diplomatice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău