Exact acum un an, în R. Moldova a fost înregistrat primul caz de COVID-19

  • 07 Martie 2021 10:29
Exact acum un an, în R. Moldova a fost înregistrat primul caz de COVID-19

Exact acum un an, la 7 martie 2019, în Republica Moldova a fost raportat oficial primul caz de infectare cu Covid-19. Este vorba despre o femeie revenită din Italia, care a fost spitalizată în stare gravă, direct din avion. Se instituie la nivel național alerta Cod portocaliu privind infecția cu noul coronavirus, precum și obligativitatea de a respecta regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile și de a completa fișe epidemiologice, la intrarea în Republica Moldova.

La câteva zile, pe 11 martie, se decide închiderea instituțiilor de învățământ și interzicerea manifestărilor în masă. Peste două zile se anunță gradul de alertă Cod roșu, iar la nivel internațional, Organizația Mondială a Sănătății declară stare de pandemie de COVID-19.

În Republica Moldova, ulterior, au fost instituite diverse măsuri restrictive, pentru a diminua numărul infectărilor, dar acestea nu sunt respectate pe deplin de populație și nici de autorități și agenți economici. Pentru depășirea crizei, am beneficiat de ajutoare din partea mai multor țări, în special din partea României, din partea Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății

La un an de pandemie, statistica oficială arată un număr total de 194 605 de îmbolnăviri și 4091 de decese. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău