EVO: Cum va funcționa aplicația guvernamentală integrată a serviciilor electronice

  • 19 Septembrie 2023 15:26
EVO: Cum va funcționa aplicația guvernamentală integrată a serviciilor electronice

Aplicația guvernamentală integrată a serviciilor electronice EVO va fi o soluție bazată pe aplicații mobile care va permite cetățenilor să acceseze serviciile electronice, date din registrele de stat și să dețină versiuni digitale ale actelor de identitate și ale altor documente cheie. Autoritățile au prezentat pentru consultări publice un proiect de hotărâre a Guvernului, care cuprinde reglementări ce au ca obiectiv instituirea aplicației guvernamentale integrate a serviciilor electronice EVO, aprobarea Conceptului aplicației sau desemnarea posesorului.

Implementarea aplicației se va realiza cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și Marea Britanie, costul estimat fiind de aproximativ 3,5 milioane lei, scrie Bizlaw.md.

Potrivit autorilor inițiativei, EVO va constitui punctul central de interacțiune digitală între sectorul public și persoanele fizice și juridice. Prin intermediul aplicației, utilizatorii vor avea acces la o gamă largă de servicii electronice, utilizând identitatea electronică. Acest lucru include accesul la documentele proprii și la serviciile publice electronice, la informațiile de interes public și la datele personale, stocate în diverse registre de stat sau gestionate/produse de diverse entități publice. Utilizatorii vor putea vizualiza aceste date și vor avea posibilitatea de a întreprinde acțiuni conexe.

Prin centralizarea serviciilor electronice, aplicația își propune să simplifice și să eficientizeze orice interacțiune între o persoană și stat, maximizând utilizarea proceselor electronice și automatizate, astfel încât timpul necesar pentru obținerea unui certificat sau eliberarea unui permis să fie redus, iar implicarea funcționarilor să fie minimă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău