Evgheni Șevciuk condiționează rezolvarea conflictului transnistrean

  • 27 Februarie 2012 12:56
Evgheni Șevciuk condiționează rezolvarea conflictului transnistrean

Liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, condiționează rezolvarea conflictului transnistrean prin cooperarea dintre Republica Moldova și Transnistria în cadrul Uniunii Euroasiatice.

Cooperarea între Republica Moldova și Transnistria în cadrul Uniunii Euroasiatice ar putea contribui la rezolvarea diferendului transnistrean, a declarat, luni, 27 februarie, așa-zisul președinte transnistrean, Evgheni Șevciuk, într-un interviu acordat agenției de presă ITAR-TASS. Declarațiile au fost făcute în ajunul negocierilor în problema transnistreană, ce vor începe, marți, 28 februarie, la Dublin, în formatul 5+2.

Liderul de la Tiraspol a menționat, de asemenea, că 'este dispus să coopereze cu forțe politice și lideri regionali din Republica Moldova, care susțin integrarea în Uniunea Euroasiatică, cu condiția ca aceasta să nu fie doar un slogan electoral'.

Uniunea Euroasiatică ar urma să fie creată de Rusia, Kazahstan și Belarus până în 2015. Un acord în acest sens a fost semnat deja la Moscova, iar ideea acestei forme de asociere în spațiul postsovietic îi aparține premierului Vladimir Putin, candidatul favorit la alegerile prezidențiale din 4 martie în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău