Evenimente speciale dedicate Zilei Culturii Române, în marile capitale ale Europei și ale lumii

  • 15 Ianuarie 2018 09:18
Evenimente speciale dedicate Zilei Culturii Române, în marile capitale ale Europei și ale lumii

În marile capitale ale Europei și ale lumii au loc numeroase evenimente speciale dedicate Zilei Culturii Române, organizate de Institutul Cultural Român, a cărui misiune este să exporte cultura română sub toate formele sale, după cum spune vicepreședintele instituției, Mirel Taloș.

Mirel Taloș: Spre exemplu, Institutul Cultural Român de la Londra derulează un eveniment, „Imago Mundi 100”, un concert care pune în notă contemporană muzică veche românească, atât muzică cultă, cât și folclor tradițional românesc din toate zonele istorice.

Institutul Cultural Român de la Roma organizează, la Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia”, evenimentul „100 de ani de muzică românească”, din nou un eveniment încadrat și în programul Centenar.

Ambasada României la Paris organizează un eveniment dedicat Clarei Haskil. Mai avem, de asemenea, un recital de poezie românească, „Treptele unirii”, în interpretarea actorului Emil Boroghină.

ICR Lisabona, spre exemplu, organizează un eveniment cu o personalitate a culturii românești actuale, actorul Ion Caramitru, care va ține nu doar la Lisabona, ci și la ICR Berlin, un recital de poezie Mihai Eminescu.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău