Evenimente culturale dedicate Zilei Limbii Române planificate pentru 31 august în Chișinău

  • 30 August 2018 10:58
Evenimente culturale dedicate Zilei Limbii Române planificate pentru 31 august în Chișinău

O serie de evenimente culturale dedicate Zilei Limbii Române, marcată pe 31 august, vor avea loc mâine în Chișinău, anunță Primăria capitalei.

Manifestările vor începe la ora 10:00 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și pe Aleea Clasicilor, unde va avea loc și o manifestare literar-artistică „La început a fost cuvântul...". 

În Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un spectacol organizat de Pretura  sectorului Buiucani - „Al mamei dulce grai...", care va începe la ora 11:00. Acesta va fi urmat de un spectacol coregrafic realizat de Asociația Dansului Modern. 

Pe parcursul zilei, au fost anunțate evenimente culturale și în Scuarul din strada Miron Costin, în Scuarul Centrului Comercial „UNIC", precum și depuneri de flori și un spectacol literar-muzical la bustul poetului Alecu Russo de pe strada care îi poartă numele, din sectorul Ciocana al capitalei. 

Începând cu ora 18:00, va începe concertul dedicat Sărbătorii „Limba noastră cea română", în Piața Marii Adunări Naționale.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău