Eveniment muzical deosebit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București (FOTO)

  • 17 Ianuarie 10:49
Eveniment muzical deosebit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București (FOTO)

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, în data de 15 ianuarie 2018 de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni.

Sărbătoarea a fost cu atât mai importantă cu cât anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, iar unitatea națională a fost o temă recurentă în opera poetului Mihai Eminescu. 

„Atunci când plecăm în afara granițelor țării ducem cu noi dorul și dragostea pentru țară și pentru cei dragi, ducem identitatea românească și valorile noastre culturale. Mulțumim conducerii Companiei Naționale Aeroporturi București pentru buna colaborare și CEC Bank pentru susținerea în realizarea acestui eveniment.” a afirmat domnul Nicolae Brînzea, director general IEH.

În așteptarea zborului, sute de pasageri au ascultat cântece patriotice, balade, poezie eminesciană și muzică populară românească. Cu toții au fost încântați de spectacol: români și străini deopotrivă. Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului i-a încântat pe cei prezenți cu un concert de muzică tradițională și patriotică, iar formația instrumentală „Pasăre” cu melodii din zona Argeșului. Ilie Caraș a adus pe scenă armoniile muzicii bucovinene, iar ritmul melodiilor lui Dinu Iancu Sălăjanu i-a îndemnat la joc pe cei prezenți. Evenimentul a cuprins și un moment de poezie eminesciană susținut de actorul Silviu Biriș.

Proiectul „Pe aripile culturii române”, aflat la cea de-a treia ediție, a fost susținut de CEC Bank și realizat în parteneriat cu TVR Internațional, Radio România Internațional, Radio România Actualități, Trinistas TV, România TV și Compania Națională Aeroporturi București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
25 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:47 %
Vint:4,6 m/s
Dum
24 °C
Lun
23 °C
Mar
24 °C
Mie
23 °C
Joi
25 °C

Curs oficial BNM 19 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9105 -0.0000
USD 16.6386 -0.0000
RON 4.0576 -0.0000
UAH 0.5989 -0.0000
RUB 0.2482 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău