Evadare în masă dintr-o închisoare din Libia, după ce 400 de prizonieri au reușit să fugă. Stare de urgență în Tripoli

  • 03 Septembrie 2018 10:55
Evadare în masă dintr-o închisoare din Libia, după ce 400 de prizonieri au reușit să fugă. Stare de urgență în Tripoli

Cel puțin 400 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei, în timpul unor lupte între grupări rivale care au avut loc în apropiere, a declarat un oficial judiciar, în timp ce Organizația Națiunilor Unite a cerut o întrevedere cu părțile aflate în conflict, informează Reuters.

Deținuții au forțat ușile închisorii Ain Zara, iar gardienii nu au putut să-i oprească, a declarat oficialul, confirmând o declarație a poliției judiciare postată pe o rețea de socializare online.

El a cerut să nu fie identificat și nu a putut oferi mai multe detalii.

Închisoarea se află în sudul orașului Tripoli, o zonă care a fost lovită timp de o săptămână de lupte grele între grupurile rivale.

Separat, o rachetă a căzut duminică în tabăra al-Fallah pentru persoanele strămutate din Tawergha, omorând doi oameni și rănind alți șapte, inclusiv doi copii, a declarat Emad Ergeha, activist care urmărește problemele din Tawergha.

O rachetă a lovit, de asemenea, sâmbătă hotelul Waddan din centrul orașului Tripoli, lângă Ambasada Italiei. Trei persoane au fost rănite, a anunțat personalul hotelului.

Compania de stat de petrol NOC a confirmat că unul dintre depozitele sale diesel folosite pentru alimentarea unei centrale electrice a fost lovit de o rachetă sâmbătă.

Ciocniri severe au izbucnit săptămâna trecută între Brigada a șaptea sau Kaniyat din Tarhouna, un oraș situat la 65 km sud-est de Tripoli, împotriva Brigăzilor Revoluționarilor din Tripoli (TRB) și Nawasi, două dintre cele mai mari grupări armate ale capitalei.

Guvernul susținut de ONU din Tripoli a declarat stare de urgență în capitală "dată fiind seriozitatea situației actuale".

Pentru a pune capăt luptelor, misiunea ONU din Libia a cerut "diferitelor părți implicate" să se întâlnească marți la prânz pentru un "dialog urgent privind situația de securitate".

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
15
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:4,6 m/s
Wed
19
Thu
21
Fri
24
Sat
23
Sun
23

Curs oficial BNM 14 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4080 0.0141
USD 17.1276 -0.0436
RON 4.0068 0.0015
UAH 0.6320 -0.0048
RUB 0.2417 0.0002
Arhivă Radio Chișinău