Evacuări pe insula La Palma, după creșterea riscului de erupție vulcanică

  • 19 Septembrie 2021 18:28
Evacuări pe insula La Palma, după creșterea riscului de erupție vulcanică

Aproximativ 40 de persoane cu probleme de mobilitate și mai multe animale domestice au fost evacuate către zone mai sigure pe insula spaniolă La Palma, după ce oamenii de știință au avertizat că există un risc în creștere de erupție vulcanică, informează Reuters, potrivitt news.ro.

Potrivit sursei citate, în parcul național Cumbre Vieja, din sudul insulei, s-a înregistrat o serie de cutremure cu magnitudinea de până la 3.8.

Persoanele vulnerabile și animalele au fost evacuate din Las Manchas, Fuencaliente, La Bombilla, El Remo și Puerto Naos, au anunțat autoritățile locale. Insulele Canare rămân însă sub alertă galbenă, care este a doua din sistemul celor patru tipuri de alertă, în ordinea de la cea mai slabă la cea mai severă.

La evacuare ajută și soldați.

Autoritățile nu au hotărât evacuarea generală a celor aproximativ 35.000 de oameni care locuiesc în apropierea vulcanului.

“Cutremurele sunt din ce în ce mai puternice și magma își face drum către suprafață. Sunt șanse mai mari de erupție, ceea ce înseamnă că autoritățile au decis să evacueze unele persoane”, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului de Vulcanologie din Insulele Canare.

Vineri, autoritățile le-au recomandat oamenilor din zonele din apropierea vulcanului să pregătească un rucsac cu resursele necesare și un telefon mobil pentru situația în care va fi ordonată evacuarea.

viewscnt

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău