Evacuări în vestul Canadei în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, provocate de ploile torențiale

  • 15 Noiembrie 2021 19:34
Evacuări în vestul Canadei în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, provocate de ploile torențiale

Ordine de evacuare au fost emise în sudul Columbiei Britanice, provincie din vestul Canadei, după ce ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren, au informat luni autoritățile locale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"După ploile abundente, alunecările de teren și inundațiile au afectat diverse drumuri în Columbia Britanică", a postat pe Twitter Ministerul Transporturilor și Infrastructurii al provinciei, în noaptea de duminică spre luni.

Mai multe autostrăzi fuseseră deja închise, în zonele afectate vara aceasta de incendiile forestiere majore.

O echipă de căutare și salvare a fost trimisă în zonă pentru a salva zeci de persoane blocate în vehiculele lor în urma alunecărilor de teren pe un drum din apropiere de Agassiz, la circa 100 de kilometri est de Vancouver, potrivit mass-mediei locale.

Orașul Abbotsford a emis un ordin de evacuare pentru mai mult de o sută de locuințe, potrivit Radio Canada, în urma ploilor abundente care au provocat alunecări de teren și inundații în mai multe locuri.

Autoritățile din Merritt, la 400 de km spre nord-est, au cerut rezidenților unei zone situate în apropierea unui râu să-și evacueze imediat locuințele, precizând că au fost puse la dispoziție locuri într-un centru de primire.

"Ploaia abundentă va continua în această dimineață și va slăbi în intensitate în această după-amiază", a anunțat Environment Canada într-un buletin emis la 05:00 ora locală (13:00 GMT), care a prognozat și alți 50 mm de ploaie, după ce "aproape 160 de mm" au căzut "în centrul și estul Văii Fraser".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău