Eurovision 2019 ar putea fi anulat, pe fondul atacurilor cu rachete în Israel

  • 27 Martie 2019 14:29
Eurovision 2019 ar putea fi anulat, pe fondul atacurilor cu rachete în Israel

Concursul muzical internațional Eurovision 2019, programat să aibă loc la Tel Aviv în perioada 14-18 mai, ar putea fi anulat, pe fondul atacurilor cu rachete și problemelor legate de securitate în Israel, scrie The Jerusalem Post, citat miercuri de agenția ARMENPRESS și Agerpres.

Luni, o rachetă lansată din Gaza a lovit o casă în moshavul Moshmeret în centrul Israelului, rănind șapte civili, inclusiv copii.

Reprezentanți oficiali ai Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) urmăresc atent evoluțiile, dar nu au planuri concrete. Ei au difuzat un comunicat, informând că participanții la Eurovision din Norvegia, Muntenegru și Marea Britanie au sosit deja luni în Israel.

Este a doua oară în mai puțin de două săptămâni când a avut loc un atac cu rachete lansate spre centrul Israelului. În același timp, cu 50 de zile până la începerea Eurovision, preocupările legate de o escaladare în timpul competiției - sau chiar de posibilitatea unui atac - cresc.

"Siguranța și securitatea sunt întotdeauna de o importanță capitală pentru EBU", se arată în comunicatul transmis prin e-mail.

"Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian - n.r.) și autoritățile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranța celor care se pregătesc și care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația actuală din Israel", se adaugă în comunicat.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău