EUROVISION 2016 Austria va cânta în limba franceză

  • 15 Februarie 2016 19:04
EUROVISION 2016 Austria va cânta în limba franceză

Austria va participa la ediția din anul 2016 a concursului Eurovison cu o melodie în limba franceză, scrie un ziarul belgian ''Le Soir''.

Alegerea a fost făcută vineri, 12 februarie, seara, prin votul publicului care a urmărit emisiunea ''Wer singt für Österreich?'' (''Cine va cânta pentru Austria?''). Câștigătoarea a fost Zoe, o tânără de 19 ani, care a declarat că ''iubește limba franceză'', și care va lua parte la competiția care se va desfășura între 120 și 14 mai în capitala Suediei.

''Am afirmat mereu, când mi s-a propus să particip la selecția austriacă pentru Eurovision, că nu voi schimba nimic din stilul pe care îl iubesc. Iar eu iubesc limba franceză'', a declarat interpreta blondă care i-a convins pe austrieci intepretând melodia ''Loin d'ici'', în care vorbește despre un paradis imaginar.

Presa franceză și cea francofonă din mai multe țări a prezentat cu satisfacție această știre, amintind că, din 1988, când Celine Dion a concurat pentru Elveția, niciun titlu în limba franceză nu a mai ieșit pe primul loc la Eurovison.

Cea de-a 61-a ediție a concursului Eurovision se organizează în Suedia datorită victoriei înregistrate anul trecut de Mans Zelmerlow cu piesa ''Heroes''. Aceasta va fi a treia oară când competiția se desfășoară la Stockholm, care a mai fosta gazdă pentru Eurovision în 1975 și 2000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău