Europol a închis mai multe servere și conturi online folosite de ISIS

  • 25 Noiembrie 2019 17:30
Europol a închis mai multe servere și conturi online folosite de ISIS

Procurorii belgieni au distrus mai multe servere de internet folosite de gruparea Stat Islamic (ISIS), fiind închise mai multe conturi și websiteuri administrate de aceasta, în cadrul unei operațiuni conduse de agenția europeană de poliție, Europol, a transmis, luni, agenția de presă Belga, scrie Rador.

Europol a comunicat că în cursul zilei de luni va face publice detalii ale acestei inițiative. "Am reușit să închidem un mare număr de conturi și o serie de websiteuri", a declarat Eric Van Der Sypt, purtătorul de cuvânt al procuraturii, citat de Belga. Într-un comunicat, Europol afirmă că a colaborat cu nouă dintre cele mai mari platforme de internet pentru a contracara operațiunile de propagandă ale ISIS, inclusiv cu Google, Twitter, Instagram și Telegram.

Pe websiteul Europol se precizează că au fost analizate "clipuri de propagandă, publicații și conturi de rețele sociale ce susțin terorismul și extremismul violent", pe durata a două zile, în decursul săptămânii trecute. "Telegram a fost furnizorul de servicii online unde au fost găsite cele mai multe materiale ilicite.

În consecință, un număr semnificativ de actori cheie din rețeaua ISIS de pe Telegram au fost eliminați de pe această platformă", a precizat Europol, apreciind sprijinul acordat de Telegram în "eradicarea (...) conținutului ostil".

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău