Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Să arătăm cetățenilor Republicii Moldova că nu poate Federația Rusia să șantajeze cât putem noi să ajutăm”

  • 09 Noiembrie 2022 14:04
Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Să arătăm cetățenilor Republicii Moldova că nu poate Federația Rusia să șantajeze cât putem noi să ajutăm”

„Cu cât Republica Moldova dorește să se apropie mai mult de Uniunea Europeană, cu atât Gazprom reduce și mai mult livrările de gaz. Vedem acest lucru de mai bine de un an de zile. Noi trebuie să continuăm să ajutăm Republica Moldova și să le arătăm cetățenilor săi că nu poate Federația Rusia să șantajeze cât putem noi să ajutăm”, a scris europarlamentarul român Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

„Am vorbit astăzi despre siguranța energetică a Republicii Moldova cu jurnaliștii români prezenți săptămâna aceasta la Bruxelles.

Am transmis că Uniunea Europeană va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău și pe cetățenii Republicii Moldova în trecerea peste criza generată de războiul din Ucraina și de reducerile livrărilor de gaz operate de Gazprom și Federația Rusă.

UE a oferit deja un sprijin bugetar de 135 de milioane de euro în ultimul an pentru sectorul energetic din Moldova. Noi, Parlamentul European, suntem pregătiți să aprobăm noi forme de sprijin și așteptăm propuneri din partea Comisiei Europene”, a scris Siegfried Mureșan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
-1,71
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
2
Fri
1
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău