Europarlamentarul român Siegfried Mureșan: Republica Moldova este astăzi mai credibilă decât oricând pe plan internațional

  • 05 Decembrie 2022 10:43
Europarlamentarul român Siegfried Mureșan: Republica Moldova este astăzi mai credibilă decât oricând pe plan internațional

Republica Moldova este astăzi mai credibilă decât oricând pe plan internațional, cu o perspectivă europeană clară, consideră europarlamentarul român Siegfried Mureșan, transmite Radio Chișinău.

Într-un interviu pentru presa din România el și-a exprimat dorința ca negocierile de aderare la UE să înceapă în cursul anului următor, după ce Comisia Europeană va evalua situația după reformele adoptate de Republica Moldova.

Siguranța UE depinde de stabilitatea Ucrainei și Republicii Moldova. Și UE înțelege că așa cum Ucraina este importantă pentru noi toți, și Republica Moldova este importantă, a mai menționat europarlamentarul român.

Potrivit acestuia, în ultimele săptămâni, UE a oferit un sprijin consistent, inclusiv financiar, Republicii Moldova pentru depășirea situației din domeniul energetic.

Amintim că la 23 iunie, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat la aderarea la UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău