Europarlamentarul român Eugen Tomac: Există o solidaritate fără precedent pentru a susține demersul R. Moldova de a se integra în UE, iar procesul avansează rapid / DOC

  • 29 Aprilie 2022 11:29
Europarlamentarul român Eugen Tomac: Există o solidaritate fără precedent pentru a susține demersul R. Moldova de a se integra în UE, iar procesul avansează rapid / DOC

Chișinăul nu este singur, iar situația din R. Moldova este o prioritate pe agenda Uniunii Europene, a declarat pentru Radio Chișinău europarlamentarul Eugen Tomac. El a anunțat în cadrul emisiunii „Alternativa Europeană” că în prezent Comisia Europeană avansează rapid în procesul de integrare europeană a R. Moldova, iar această apropiere este o garanție reală pentru cetățenii R. Moldova.

„Vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borell mi-a transmis un mesaj prin care mi-a spus foarte clar că Comisia avansează cu lucrările legate de formularea avizelor ce țin de procesul de integrare europeană a R. Moldova. Se pare că vom avea parte de o abordare diferită față de ceea ce am văzut până acum în procesul de integrare europeană. În urmă cu puțin timp, m-a informat oficial, este un răspuns pe care l-am primit în calitate de deputat în Parlamentul European, prin care mi s-a spus foarte limpede că pe 3 martie, după ce RM a depus această solicitare, pe 7 martie Consiliu a invitat Comisia să-și prezinte avizul și se lucrează accelerat la acest aspect, ceea ce mi se pare extrem de important”.  

Europarlamentarul român Eugen Tomac a subliniat că există o solidaritate fără precedent pentru a susține demersul R. Moldova de a se integra în UE.

Referindu-se la situația de securitate a R. Moldova, oficialul european a declarat că este important ca lucrurile să nu escaladeze. „Situația din Ucraina va trezi la o nouă realitate toată Europa și din acest punct de vedere singura soluție este să fim solidari și să acționăm prin fapte concrete pentru cetățenii expuși la aceste amenințări. Sper că lucrurile nu vor degenera și există căi pentru a se evita o situație mai tensionată”, a spus Eugen Tomac, aflat la reuniunea grupului PEE, la Praga. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău