Europarlamentarul Dragoș Tudorache: Moscova continuă tradiția, intervenind fără să aibă vreun drept în diverse procese electorale peste tot în lume

  • 21 Octombrie 2020 19:19
Europarlamentarul Dragoș Tudorache: Moscova continuă tradiția, intervenind fără să aibă vreun drept în diverse procese electorale peste tot în lume

Declarația Moscovei, care a acuzat Occidentul că ar încerca să se implice în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, nu face altceva decât să continue o tradiție mai veche a Kremlinului de dezinformare și implicare în procese electorale peste tot în lume. Opinia a fost exprimată de eurodeputatul Dragoș Tudorache, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova.

„Rusia este probabil actorul nr.1 în ceea ce privește acest război al fake news-ului și dezinformării. Această declarație nu face decât să continue această tradiție pe care Moscova a început-o, intervenind fără să aibă vreun drept în diverse procese electorale peste tot în lume”, a comentat Dragoș Tudorache, la solicitarea presei.

De asemenea, europarlamentarul a reamintit că în prezent, Uniunea Europeană este interesată ca alegerile să fie libere și corecte și să fie organizate cât mai echidistant posibil.

„Preocuparea noastră la acest moment este ca aceste alegeri să fie libere, să fie corecte, să fie organizate cât mai echidistant posibil, cu acces liber și egal pentru toți competitorii politici. Aceasta este ceea ce Uniunea așteaptă de la Republica Moldova acum, indiferent de cine câștigă, indiferent de geo-politică sau strategie. Din nou, Republica Moldova trebuie să-și demonstreze maturitatea politică și maturitatea democrației sale, organizând alegeri corecte. Astfel încât, orice câștigă aceste alegeri să aibă legitimitatea mandatului pe care-l exercită(…) Aceste alegeri trebuie să legitimeze următorul președinte, așa încât să nu urmeze o altă criză politică, Republica Moldova a avut multe, nu mai este nevoie de una”, a concluzionat Dragoș Tudorache.

Șeful serviciului de spionaj al Rusiei, Serghei Narîșkin, a acuzat Statele Unite ale Americii de faptul că ar pregăti o revoluție „colorată” în Republica Moldova în cazul unei victorii a președintelui pro-rus Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer fragmentat
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău