Europarlamentare | Votul în diaspora s-a încheiat

  • 27 Mai 2019 08:34
Europarlamentare | Votul în diaspora s-a încheiat

Votul în diaspora pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul național convocat de președintele României s-a încheiat luni, 27 mai, la ora 07:00 (ora României), odată cu închiderea secțiilor de votare de pe coasta de vest a SUA (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) și a celei de la Vancouver (Canada).

Până duminică, la ora 23:30, ora României, în diaspora au votat 369.775 de alegători pentru alegerile europene și 366.504 pentru referendum.

Pe parcursul zilei de duminică, prezența la vot a cetățenilor români a fost substanțială, fiind semnalate cozi la unele secții de votare din străinătate.

În străinătate au fost deschise 441 de secții de votare, iar procesul de vot a început sâmbătă la ora 22:00, ora României, fiind prevăzut să continue pe durata a 33 de ore.

România este una dintre țările UE care le permit cetățenilor lor rezidenți în afara blocului comunitar să voteze la alegerile europarlamentare. Cetățenii din Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Malta și Slovacia rezidenți în afara blocului comunitar nu pot vota la scrutinul pentru Parlamentul European. În schimb, Bulgaria, Grecia și Italia le permit să voteze cetățenilor lor care au domiciliul în alt stat membru al UE. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău