Europarlamentară: Balcanii de Vest și R.Moldova trebuie să ajungă în UE cât se poate de repede

  • 18 Mai 2019 09:10
Europarlamentară: Balcanii de Vest și R.Moldova trebuie să ajungă în UE cât se poate de repede

Balcanii de Vest și Republica Moldova trebuie să ajungă în Uniunea Europeană cât se poate de repede, din rațiuni politice, potrivit europarlamentarei Norica Nicolai, care subliniază că UE are nevoie de un spațiu de bunăstare cât mai larg pentru că este atacată de alte puteri comerciale.

„În aceste condiții, eu sper să avem un Parlament care să știe să facă politică”, a declarat Norica Nicolai într-o emisiune la Publika TV, referindu-se la următoarele alegeri în legislativul european, care vor avea loc pe 26 mai, precizează IPN.

Norica Nicolai consideră că Republica Moldova este una dintre problemele UE.

„Înțelegem că Uniunea Europeană, inclusiv România, are nevoie de consolidarea Parteneriatului Estic și are nevoie de cel puțin o țară membră și asta nu poate fi decât Moldova”, a menționat europarlamentara.

Deputata mai spune că este în interesul Uniunii Europene să reia dialogul cu Chișinăul cât mai rapid.

Totodată, oficialul european consideră că în momentul de față este crucial pentru Republica Moldova să aibă un Guvern.

„Dacă nu înțelege clasa politică de la Chișinău că acest lucru presupune cooperare și cu cei pe care nu-i placi și i-ai criticat, înseamnă că nu sunt formațiuni politice responsabile pentru viitorul acestei țări și sunt doar niște grupuri care servesc anumite interese mai mult sau mai puțin oneste”, a notat Norica Nicolai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău