Europarlamentar român: Trebuie să ajutăm țările din Vecinătatea estică cu doze de vaccin cât mai multe și cât mai repede

  • 12 Martie 2021 11:39
Europarlamentar român: Trebuie să ajutăm țările din Vecinătatea estică cu doze de vaccin cât mai multe și cât mai repede

În cadrul ședinței de astăzi a Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, toți europarlamentarii și-au exprimat sprijinul total pentru ca Republica Moldova să primească cât mai rapid cât mai multe vaccinuri, iar Uniunea Europeană să ajute cu tot ce poate în acest sens. Despre aceasta anunță într-o postare pe pagina sa de Facebook europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

„În cadrul ședinței am mai spus că nu vom putea depăși pandemia în interiorul Uniunii Europene atât timp cât în țările din vecinătate încă avem un număr ridicat de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 și un număr mic de doze de vaccin accesibile. De aceea, ajutorul nostru reprezintă nu doar o datorie morală, ci și o necesitate pentru Uniunea Europeană. Trebuie să ajutăm țările din vecinătatea noastră cu doze de vaccin cât mai multe și cât mai repede”, menționează oficialul european.
 
Acesta mai anunță că a cerut Comisiei Europene „să găsească modalități legale de a pune cât mai multe vaccinuri la dispoziția țărilor din Vecinătatea estică în perioada imediat următoare”.
 
Amintim că până la momentul de față, R. Moldova a primit 21 600 de doze de vaccin anti-Covid-19 din partea României și 14 800 de doze de vaccinuri prin platforma COVAX.

Sursa: TVR Moldova
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău