Europa va lansa un fond de investiții în tehnologie în valoare de mai multe miliarde de euro

  • 07 Februarie 18:36
Europa va lansa un fond de investiții în tehnologie în valoare de mai multe miliarde de euro

Un nou fond, în valoare de mai multe miliarde de euro, va fi înființat pentru a crește investițiile în sectorul european de tehnologie, pentru a permite acestuia să concureze cu rivalii americani și asiatici, a anunțat luni ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Acesta a precizat că start-up-urile europene din sectorul tehnologiei au nevoie de mult mai multă finanțare dacă Europa vrea să își reducă dependența de giganții tehnologici din străinătate. Le Maire a adăugat că va oferi detalii cu privire la noul fond marți, când va avea o conferință de presă comună cu omologul german Christian Lindner, dar a precizat că "va avea o valoare minimă de un miliard de euro pentru a finanța campionii din tehnologie".

"Obiectivul nostru final este să avem 10 companii de tehnologie cu o valoare de peste 100 miliarde de euro fiecare până în 2030", a spus Bruno Le Maire, la o conferință pe tema suveranității digitale, scrie Agerpres.

Separat, Ministerul german al Finanțelor a informat că Berlinul va contribui cu un miliard de euro la acest fond de investiții în tehnologie.

Fondurile europene de tip venture capital sunt deseori mult prea mici pentru a putea să finanțeze dezvoltarea start-up-urilor europene din sectorul tehnologiei, astfel că acestea nu au altă alegere decât să se îndrepte spre fondurile americane de venture capital. În schimb, multe firme de tehnologie din SUA și China au beneficiat de finanțare publică la o anumită fază din dezvoltarea lor, ceea ce în cazul firmelor europene a fost mai complicat în trecut din cauza regulilor UE stricte cu privire la acordarea de ajutoare de stat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,86
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,36 m/s
Sat
14
Sun
16
Mon
12
Tue
12
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău