Europa trebuie să formeze un "batalion" pregătit pentru lupta împotriva Ebola

  • 27 Decembrie 2014 12:52
Europa trebuie să formeze un

Europa va fi "vulnerabilă" dacă nu consideră epidemiile drept o "problemă de securitatea națională" ca și SUA, a avertizat co-descoperitorul virusului Ebola, potrivit unui interviu publicat vineri de cotidianul britanic The Independent, citat de Agerpres.


'Este timpul ca Marea Britanie și Europa să aibă un batalion de oameni bine pregătiți, cu experiență la nivel global și care să poată fi mobilizați', a explicat microbiologul belgian Peter Piot, care în 1976 a fost printre primii care au identificat virusul Ebola. 

'Nu avem acest lucru și aceasta ne face vulnerabili', a apreciat specialistul belgian, care conduce la Londra o școală de medicină tropicală și care s-a deplasat recent la centre de tratament pentru Ebola din Sierra Leone. 

Potrivit profesorului Piot, care conduce la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății /OMS/ un grup însărcinat cu coordonarea activității cercetătorilor privind epidemia de Ebola, Centrele americane pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) sunt o 'forță impresionantă'. 

Epidemia de febră hemoragică a cauzat 7.518 decese dintr-un total de 19.340 de cazuri înregistrate în cele trei țări cel mai puternic afectate (Sierra Leone, Liberia, Guineea), potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău