Europa înregistrează pentru prima dată 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19

  • 09 Octombrie 2020 19:11
Europa înregistrează pentru prima dată 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19

În Europa s-au înregistrat pentru prima dată joi peste 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19, după ce țări precum Rusia și Marea Britanie au cunoscut în ultimele cinci zile o creștere a numărului de infecții cu coronavirus, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Epicentrul focarului din regiunea Europei s-a mutat în Regatul Unit, Rusia, Spania și Franța care au raportat cel puțin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile.

Rusia a raportat vineri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus după luna mai, determinând autoritățile de la Moscova să ia în considerare închiderea barurilor și a cluburilor de noapte.

Regatul Unit a înregistrat joi peste 17.000 de cazuri de COVID-19, ministrul britanic al sănătății Matt Hancock avertizând că Marea Britanie se află într-un "moment periculos". Multe regiuni din nordul Angliei, Țara Galilor și Scoția au introdus restricții mai severe privind interacțiunea socială pentru a încerca să împiedice răspândirea bolii.

Marea Britanie are o rată de deces de 7% în urma îmbolnăvirilor cu COVID-19, printre cele mai mari din lume. Mai mult de șase la fiecare 10.000 de persoane au murit din cauza virusului în țară.

În prezent, Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus la nivel global și aproape 22% din decesele provocate de COVID-19. Joi, când numărul cazurilor raportate zilnic a depășit pragul de 100.000, Europa de Est a fost cea mai afectată regiune, cu peste 33.600 de cazuri raportate zilnic.

În Europa de Nord, Marea Britanie a fost singura țară cu un număr extrem de mare de cazuri. Noile infecții în țară au crescut de peste 2,5 ori de la începutul lunii octombrie fără semne de încetinire a răspândirii bolii.

Italia, în sudul Europei, a înregistrat peste 4.000 de cazuri pentru prima dată din aprilie, când țara era devastată de virus. Numărul zilnic de cazuri din țară a crescut constant în ultimele trei luni. Țara se află pe locul al doilea ca număr de decese pe continent, cu 36.083 de morți de la izbucnirea epidemiei, în februarie.

Guvernul spaniol a declarat vineri stare de alertă în regiunea capitalei Madrid, ca măsură de combatere a extinderii epidemiei de COVID-19. Cu 850 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, zona Madridului are cea mai mare rată de infectare din Europa.

În Europa de Vest, Franța a înregistrat joi un nou număr zilnic record de cazuri de COVID-19 pentru două zile consecutiv, spitalele funcționând în sistem de urgență.

La rândul său, Belgia a impus controale mai stricte asupra adunărilor după apariția de noi infecții în țară. Noile cazuri de coronavirus au crescut de peste 2,6 ori de la începutul lunii octombrie. Infecțiile cu COVID-19 au făcut deja peste 10.000 de decese în țară, care are o populație de 11 milioane de locuitori.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău