Eurodeputatul Eugen Tomac: România, UE și parteneriatul solid cu SUA reprezintă direcția justă pentru R. Moldova

  • 06 Martie 2022 15:56
Eurodeputatul Eugen Tomac: România, UE și parteneriatul solid cu SUA reprezintă direcția justă pentru R. Moldova

Europarlamentarul român Eugen Tomac (PMP, PPE) salută vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în Republica Moldova, reprezentând angajamentului deplin al SUA de a îi sprijini pe românii de peste Prut, scrie caleaeuropeana.ro.

„Vizita oficialului american peste Prut este dovada angajamentului deplin al SUA de a îi sprijini pe românii de peste Prut oricând aceștia au cea mai mare nevoie. Este, de asemenea, dovada că drumul ales de locuitorii săi este cel corect. Dincolo de declarațiile de prețuire pentru generozitatea românilor din aceste zile, secretarul de stat american a anunțat sprijin concret, financiar. Pentru gestionarea fluxului crescând de refugiați care fug din calea războiului din Ucraina, dar și pentru consolidarea și diversificarea sectorului energetic. România, Uniunea Europeană și parteneriatul solid cu SUA reprezintă direcția justă pentru R. Moldova”, a precizat Eugen Tomac într-un mesaj pe pagina de Facebook, potrivit sursei citate.

În a doua sa vizită în Republica Moldova (prima în 2016), Antony Blinken a salutat „povestea democrației” a Republicii Moldova: „Este o poveste a democrației care apare, se consolidează și se înrădăcinează, și este ceva care cred că inspiră lumea, deoarece vine într-un moment în care, de-a lungul anilor, democrațiile au mers înapoi, nu înainte. Voi sunteți exemplul opusul. Ne arătați nouă și lumii cum pot crește și se pot consolida democrațiile, iar noi suntem și vom fi partenerul dumneavoastră în acest sens”, a transmis Blinken într-o întrevedere cu premierul R. Moldova, Natalia Gavriliță.

„Administrația (președintelui american Joe) Biden a cerut deja aprobarea a 2,7 miliarde de dolari pentru comunitatea refugiaților și pentru țările implicate în aceste eforturi”, a adăugat Blinken. 

Președinta Maia Sandu a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul de peste 1,7 miliarde de dolari pe care Republica Moldova l-a primit ca asistență pentru consolidarea ca stat și a făcut apel la implicarea rapidă a comunității internaționale pentru încetarea luptelor în Ucraina și restabilirea păcii în vecinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău