Euro și dolarul se vor ieftini la începutul săptămânii, conform cursului afișat de BNM

  • 21 Aprilie 2019 22:43
Euro și dolarul se vor ieftini la începutul săptămânii, conform cursului afișat de BNM

Moneda unică europeană și dolarul american se vor ieftini nesemnificativ la începutul săptămânii, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei, informează MOLDPRES.

Astfel, euro se va deprecia cu doi bani, până la cotația de 20 de lei și 13 bani. Dolarul va pierde un ban și se va opri la nivelul de 17 lei și 89 de bani.

Leul românesc și rubla rusească de asemenea se vor ieftini cu câte un ban. Ca rezultat, rubla va costa 27 de bani, iar leul românesc - 4 lei și 22 de bani.

Valoarea hrivnei ucrainene va rămâne neschimbată, la nivel de 66 de bani.

Amintim că Banca Națională a Moldovei a anunțat că monitorizează situația de pe piața valutară internă, în contextul deprecierii leului ca urmare a creșterii cursului euro față de dolarul SUA pe piețele financiare externe. Astfel, luna aceasta leul moldovenesc s-a depreciat față de dolarul SUA cu 48 de bani, potrivit datelor BNM.

Banca Națională a mai informat că ”piața valutară locală se află într-o etapă temporară de reajustare” și că ”nu există premise pentru situații de criză, existând decalaje minore între cerere și ofertă de valută străină.  Principalii operatori de pe piață manifestă calm și activează în regim normal”. Totodată, BNM a dat asigurări că dispune de suficiente pârghii pentru a influența piața valutară, implicit de rezerve valutare adecvate (4,7 luni de import), pentru a asigura o reacție promptă, în caz de necesitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău