Olanda va începe în curând livrările de F-16 către Ucraina

  • 02 Iulie 09:42
Olanda va începe în curând livrările de F-16 către Ucraina

Olanda va furniza în curând Ucrainei primul dintre cele 24 de avioane de luptă F-16 promise, a anunțat luni guvernul olandez, informează Reuters, citat de News.ro.

Autorizațiile necesare pentru livrarea avioanelor către Ucraina au fost acordate, a declarat ministrul apărării, Kajsa Ollongren, într-o scrisoare adresată parlamentului pe care a transmis-o chiar înainte ca guvernul lui Mark Rutte să predea ștafeta, marți, noului guvern de coaliție format după luni și luni de negocieri, în urma alegerilor de anul trecut.

Ministrul a evitat să precizeze câte avioane vor face parte din prima livrare și când vor ajunge acestea în Ucraina, din motive de securitate.

Țările de Jos au fost una dintre forțele motrice din spatele coaliției internaționale formate pentru a furniza Ucrainei avioane F-16 ca să-și consolideze apărarea aeriană împotriva Rusiei.

Guvernul olandez a furnizat anterior avioane F-16 centrului de pregătire din România, unde piloții și personalul de la sol ucraineni sunt învățați să piloteze și să întrețină avioanele de luptă.

În aprilie, Ollongren a declarat că se așteaptă ca livrările de F-16 promise de Danemarca, Țările de Jos și Statele Unite să înceapă în câteva luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:3,6 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău