Euro 2024: Italia a obținut victorie în fața Albaniei cu scorul 2:1. Albanezii au înscris cel mai rapid gol din istoria Europenelor

  • 16 Iunie 11:17
Euro 2024: Italia a obținut victorie în fața Albaniei cu scorul 2:1. Albanezii au înscris cel mai rapid gol din istoria Europenelor

Campioana europeană en-titre, Italia, a obținut victorie 2-1 în fața Albaniei, sâmbătă seara, 15 iunie, în meciul de deschidere al grupei B de la EURO 2024. Meciul s-a jucat pe Signal Iduna Park din Dortmund, stadionul echipei Borussia Dortmund, cu o atmosferă electrizantă creată de cei 62.000 de spectatori prezenți.

Albania a surprins campioana europeană printr-un debut fulgerător, reușind să deschidă scorul chiar în secunda a 23 a meciului prin intermediul lui Nedim Bajrami. Atacantul albanez a profitat de o pasă greșită a lui Dimarco și a trimis mingea în plasă cu un șut puternic, marcând cel mai rapid gol din istoria Campionatului European.

Italia nu a stat cu brațele încrucișate și a ripostat rapid. Doar zece minute mai târziu, în minutul 11, Alessandro Bastoni a egalat scorul cu o lovitură de cap precisă după o centrare excelentă a lui Federico Chiesa. Patru minute mai târziu, Nicolo Barella a marcat un gol superb cu un șut din voleu din afara careului de 16 metri, aducând Italia în avantaj.

A doua repriză a fost una tensionată, cu ambele echipe având șanse de a marca. Italia a controlat mai bine jocul și a avut mai multe ocazii de gol, dar nu a reușit să-și mărească avantajul. Albania a pus presiune pe poarta Italiei în ultimele minute, dar nu a reușit să egaleze scorul.

Această victorie este una importantă pentru Italia, care își pune în poziție favorabilă șansele de a se califica în optimile de finală ale competiției. Albania, pe de altă parte, va trebui să lupte din greu pentru a obține un rezultat pozitiv în meciul următor cu Croația, pentru a-și menține șansele de a continua în turneu.

 Citește și: Astăzi începe Campionatul European de Fotbal: 24 de echipe, printre care și România, luptă pentru titlul de campioană a Europei
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,57 m/s
Mon
23
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Arhivă Radio Chișinău