EURO 2020 | Ucraina a câștigat la București în fața Macedoniei de Nord cu 2-1

  • 17 Iunie 2021 18:31
EURO 2020 | Ucraina a câștigat la București în fața Macedoniei de Nord cu 2-1

Naționala de fotbal a Ucrainei a învins formația Macedoniei de Nord cu scorul de 2-1 (2-0), joi, pe Arena Națională din București, în Grupa C a turneului final EURO 2020, transmite Agerpres.

Echipa antrenată de Andrei Șevcenko s-a impus prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (29) și Roman Iaremciuk (34), iar pentru Macedonia de Nord a punctat Ezgjan Alioski (57).

De remarcat că ambele echipe au ratat câte un penalty, Macedonia prin Alioski, dar acesta a trimis în plasă mingea respinsă de portar, iar Ucraina prin Ruslan Malinovski.

Ucraina a controlat jocul din start și prima sa ocazie a venit în min. 5, când Karavaev a șutat din voleu peste poartă, după o minge respinsă de Dimitrievski. Malinovski a fost aproape de gol (8), însă șutul său la colțul scurt a fost respins în corner de Dimitrievski. Echipa antrenată de Șevcenko a ratat o mare șansă în min. 11, prin Iaremciuk, care a scăpat singur spre poartă, dar a preferat să încerce o pasă și a fost blocat de Ristovski.

Prima acțiune mai închegată de macedonenilor a venit în min. 15, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a șutat imprecis din poziție bună. Un minut mai târziu, Elmas a reluat la colțul scurt, în plasa laterală, centrarea lui Nikolov.

Ucraina continuat să atace în valuri, iar Iarmolenko a avut un șut blocat de Velkovski (23), după care a fost oprit de Dimitrievski la 6 metri (28).

''Galbenii'' au deschis scorul în min. 29, după un corner executat de Malinovski, Karavaev a reluat acrobatic cu călcâiul, iar Iarmolenko trimis în plasă de la bara a doua.

Ucraina și-a dublat avantajul în scurt timp (34), Iaremciuk scăpând singur cu portarul după pasa lui Iarmolenko.

Macedonia de Nord a reușit să trimită mingea în plasă prin Pandev, dar golul a fost anulat pentru ofsaid (39).

Până la pauză, Ucraina a mai avut o șansă notabilă, dar șutul lui Karavaev (40), blocat Velkovski a fost reținut cu emoții de Dimitrievski.

La reluare, macedonenii au fost mai incisivi și au avut șansa de a înscrie în min. 47, la o pătrundere a lui Ademi, dar șutul acestuia la colțul scurt a fost respins miraculos de Bușcean scoate miraculos.

Dimitrievski s-a remarcat la poarta cealaltă (51), la lovitura liberă executată de Malinovski din flancul drept, iar la cornerul care a urmat Zabarnîi (52) i-a dat și el emoții lui Dimitrievski.

În min. 57, Macedonia de Nord a redus din diferență, prin Ezgjan Alioski, după ce penalty-ul executat de jucătorul lui Leeds a fost respins de Bușcean. Lovitura de pedeapsă s-a acordat pentru faultul lui Karavaev la Pandev, după ce șutul lui Trajkovski fusese deviat în bară de Bușcean.

Ucraina a fost aproape să marcheze al treilea gol prin Malinovski (65), dar mijlocașul echipei Atalanta a tras pe direcția portarului.

Pe fondul unui joc echilibrat, Trajkovski a fost periculos, cu un șut din marginea careului, cu pământul, respins cu emoții de Bușcean (68).

Noul-intrat Țîgankov, elevul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a ratat o ocazie mare în min. 74, șutând pe lângă de la circa 11-12 metri.

Ucraina a beneficiat și ea de un penalty (84), dar șutul lui Malinovski a fost respins de portarul Dimitrievski. Arbitrul argentinian a acordat penalty-ul, la semnalizarea arbitrilor video și după ce a consultat imaginile, pentru un henț comis câteva minute mai devreme de la Avramovski, la lovitura liberă a lui Malinovski.

Ultima ocazie a macedonenilor a fost ratată de Trajkovski, care a șutat periculos la colțul lung (90+4).

Ucraina a obținut prima sa victorie în grupă, după 2-3 cu Olanda, la Amsterdam, în timp ce debutanta Macedonia de Nord a pierdut al doilea joc la rând, după 1-3 cu Austria.

Joi are loc și celălalt meci al grupei, Olanda - Austria, la Amsterdam.

În ultima etapă, pe 21 iunie, Ucraina va înfrunta Austria la București, iar Macedonia se va deplasare la Amsterdam pentru partida cu Olanda.

Ucraina - Macedonia de Nord 2-1 (2-0)
Au marcat: Andrei Iarmolenko (29), Roman Iaremciuk (34), respectiv Ezgjan Alioski (57).
Ezgjan Alioski a ratat un penalty în min. 57 (a apărat Gheorghi Bușcean).
Ruslan Malinovski (Ucraina) a ratat un penalty în min. 84 (a apărat Stole Dimitrievski).
București, Arena Națională
EURO 2020 - Grupa C

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău