EURO 2020 | Trei suporteri danezi s-au infectat cu varianta Delta la un meci, 4.000 de spectatori invitați să se testeze PCR

  • 25 Iunie 2021 08:37
EURO 2020 |  Trei suporteri danezi s-au infectat cu varianta Delta la un meci, 4.000 de spectatori invitați să se testeze PCR

Oficialii danezi din domeniul sănătății au anunțat că au înregistrat cinci cazuri de COVID, dintre care cel puțin trei cu varianta Delta a coronavirusului, după meciurile găzduite la EURO 2020. Totul, în condițiile în care Copenhaga urmează să găzduiască, luni, 28 iunie, un meci din faza optimilor la EURO 2020: Spania contra Croației, transmite Digi24.ro.

Cele trei cazuri de infecție cu varianta Delta s-au înregistrat după meciul Danemarca - Belgia de la Euro 2020, care s-a desfășurat la Copenhaga în 17 iunie, în prezența a 25.000 de spectatori.  În plus, alte două cazuri de COVID au fost înregistrate după meciul de luni al Danemarcei împotriva Rusiei.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat miercuri pe Twitter că aproximativ 4.000 de persoane au stat în tribuna unde au fost cele trei persoane testate pozitiv cu varianta Delta. Tocmai de aceea, autoritățile i-au îndemnat pe toți suporterii din tribuna C, indiferent în care dintre cele șase sectoare ale ei s-au aflat, să facă un test PCR de depistare a coronavirusului.

Între timp, alte două cazuri pozitive de coronavirus au fost înregistrate după meciul de luni al Danemarcei împotriva Rusiei. „Nu știu despre ce variantă este vorba, dar, din nou, a fost vorba de un meci în care oamenii au stat foarte aproape unii de ceilalți”, a declarat Thomas Rydahl, cel care se ocupă de siguranța și securitatea meciurilor de la Copenhaga.

Potrivit presei daneze, fanii care au fost depistați pozitiv erau danezi.

Autoritățile daneze anunțaseră anterior că au depistat 29 de cazuri de infecții având legătură cu cele trei meciuri de la EURO 2020 găzduite de Copenhaga. 

Toți suporterii care au asistat la cele trei meciuri de la Campionatul European de la Copenhaga au prezentat documente valabile care să demonstreze că nu sunt infectați cu COVID-19 înainte de a li se permite să intre pe stadionul Parken.

În ultimele zile, Danemarca raportează în jur de 200 de cazuri pe zi de infecții cu SARS-CoV-2, la o populație de 5,8 milioane de locuitori.  În plus, începând din 2 aprilie, Danemarca a înregistrat 247 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului - detectată pentru prima dată în India.

Varianta Delta va reprezenta 90% din noile cazuri de COVID-19 în Europa până la sfârșitul lunii august, a avertizat recent Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. 

Îngrijorările OMS

De altfel, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorarea față de relaxarea restricțiilor în unele țări care găzduiesc meciuri din cadrul EURO 2020 și a cerut reacții rapide după creșterea numărului de cazuri de coronavirus în apropierea mai multor stadioane ale competiției.

OMS a criticat și faptul că unele stadioane care găzduiesc turneul cresc în acest moment numărul spectatorilor autorizați să vadă un meci.

În Danemarca, începând din 17 iunie au fost acceptați 25.000 de spectatori, față de 16.000 prevăzuți inițial.

Și autoritățile britanice, în ciuda creșterii cazurilor de infectare cu varianta Delta, au anunțat că peste 60.000 de spectatori vor fi prezenți pe Wembley la semifinalele și finala competiției, în loc de 40.000 prevăzuți inițial.

Budapesta este singurul oraș de la EURO unde meciurile au loc cu stadionul plin, în timp ce Dublin și Bilbao au fost retrase de pe lista orașelor gazdă deoarece nu au putut îndeplini condițiile impuse de UEFA.

Dintre orașele organizatoare, Sankt Petersburg a anunțat în ultimele zile o creștere a numărului de infectări, în timp ce Sevilla a înregistrat o scădere.

La Roma, autoritățile italiene au anunțat că deocamdată niciun caz de COVID detectat nu are legătură cu competiția.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău