EURO 2020: Stopul cardiac suferit de Eriksen se poate datora sezonului încărcat (selecționerul Croației)

  • 14 Iunie 2021 18:10
EURO 2020: Stopul cardiac suferit de Eriksen se poate datora sezonului încărcat (selecționerul Croației)

Stopul cardiac suferit de fotbalistul danez Christian Eriksen în timpul meciului cu Finlanda de la EURO 2020 se poate datora sezonului prea încărcat la nivel de echipe de club, în contextul pandemiei de Covid-19, a afirmat luni selecționerul naționalei Croației, Zlatko Dalic, citat de Reuters, scrie AGERPRES.

Eriksen s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda (0-1), disputat sâmbătă la Copenhaga. Jucătorul a fost resuscitat pe teren, înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde se află în prezent, iar recuperarea decurge bine.

"Am fost cu adevărat tulburați de acele imagini îngrozitoare. A fost un sezon lung, afectat de pandemia de Covid-19, iar acum EURO 2020 înseamnă un mare efort pentru jucători, nu întâmplător fiindcă majoritatea echipelor sunt nevoite să călătorească mult", a declarat Dalic în cantonamentul naționalei sale, în stațiunea croată Rovinj.

"Unii dintre acești factori au jucat probabil un rol", a adăugat Dalic.

Tot luni, jucătorii danezi au criticat UEFA pentru reluarea meciului, în ciuda stopului cardiac suferit de Eriksen

"Am fost puși într-o poziție în care, din punct de vedere personal, eu cred că nu trebuia să fim puși", a subliniat portarul Kasper Schmeichel într-o conferință de presă.

"Aveam două opțiuni: fie să revenim a doua zi (duminică), fie să reluăm meciul", a explicat portarul lui Leicester City. "Ar fi trebuit ca cineva, cu o altă poziție decât a noastră, să spună că nu este momentul pentru a lua o astfel de decizie și că va trebui să așteptăm până a doua zi pentru a decide", a mai spus Schmeichel.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău