EURO 2016: 20 000 de suporteri români sunt așteptați în această seară pe Parc des Princes

  • 15 Iunie 2016 18:43
EURO 2016: 20 000 de suporteri români sunt așteptați în această seară pe Parc des Princes

România va juca azi, de la ora 19:00, cel de-al doilea meci din Grupa A la Campionatul European de fotbal din Franța. Selecționata pregătită de Anghel Iordănescu va juca pe Parc des Princes, din Paris, contra Elveției.

Primul adversar serios al naționalei lui Iordănescu este vremea. La Paris plouă încă de dimineață iar acest lucru l-a determinat pe selecționer să anuleze clasica plimbare din ziua meciului, jucătorii fiind nevoiți să rămână la hotel. Decizia a fost luată și după ce staff-ul tricolorilor a fost avertizat de către cei care se ocupă securitatea naționalei României că, și din pricina condițiilor meteo, le va fi dificil să-i monitorizeze pe jucători. La ora meciului de la Paris nu vor fi mai mult de 18 grade Celsius și sunt condiții de ploaie.

Suporterii naționalei vor fi și ei în centrul atenției la meciul din această seară. Cei peste 20.000 de romani, care sunt asteptati pe stadion cu Elvetia sunt invitati astazi sa ia parte la cea mai mare parada organizata pentru echipa națională a României. Fanii sunt așteptați la Turnul Eiffel, și vor merge pe jos, 4 kilometri până la stadionul Parc des Princes.

Măsurile de securitate sunt și ele infernale. Organizatorii i-au sfătuit pe suporteri să vină cât mai devreme la stadion pentru că vor fi nevoiți să treacă prin 3 filtre de securitate până când vor intra în arenă. Circulația în jurul stadionului echipei PSG este închisă, iar transportul în comun nu funcționează la parametri normali, din princina grevei angajaților. La meciul din această seară sunt așteptați să asiste 47.294 de spectatori, pentru această partidă fiind vândute toate biletele.

Selecționerul României nu era nici aseară decis în privința primul 11 al naționalei. Cunoscut ca un antrenor conservator, care cu greu schimbă la un turneu final echipa din primul meci, Iordănescu este de această dată tentat să facă două modificări printre titulari. Astfel Gabriel Torje și Claudiu Keseru ar putea apărea încă din primul minut al meciului cu Elveția.

Echipe probabile:

România: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț - Pintilii, Hoban - Torje, N. Stanciu, B. Stancu - Keșeru

Elveția: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, G. Xhaka, Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

Meciul din această seară, care va începe de la ora 19.00, ora României, va fi arbitrat de rusul Serghei Karasev. Arbitri asistenti vor fi compatriotii sai Nikolai Golubev si Tihon Kalughin, arbitri asistenti aditionali au fost nominalizati alti doi rusi, Serghei Lapocikin si Serghei Ivanov, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat belarusul Alexei Kulbakov.

Karasev, care duminica a implinit 37 de ani, este arbitru FIFA din 2010. El a arbitrat nationala Romaniei o singura data pana acum, pe 2 septembrie 2011, in victoria cu 2-0 in deplasare cu Luxemburg, in preliminariile EURO 2012. De asemenea, Karasev a oficiat la centru la un meci al Elvetiei, terminat la egalitate cu Islanda, scor 4-4, pe teren propriu, in data de 6 septembrie 2013, in preliminariile CM 2014.

Bookmakerii văd Elveția favorită în jocul de miercuri seară. Unibet oferă cota 2.40 pentru o victorie a fotbaliștilor antrenați de Vladimir Petkovic, în timp ce românii au 3.38. Potrivit winmasters, Bodgan Stancu este românul cu cele mai mari șanse să înscrie, cotă 3.35, urmat de Keșeru cu 3.45. Analiștii efortuna.ro cred că 1-1 este cel mai probabil scor, cotă 6.00, urmat de 0-0 la cotă 6.50.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău