Eugen Tomac: Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-i proteja pe toți cei care și astăzi sunt prigoniți doar pentru că vorbesc în taină limba română

  • 31 August 2020 12:04
Eugen Tomac: Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-i proteja pe toți cei care și astăzi sunt prigoniți doar pentru că vorbesc în taină limba română

Liderul Partidului „Mișcarea Populară” (PMP) din România, eurodeputatul Eugen Tomac a venit cu un mesaj de felicitare în contextul sărbătoririi Zilei Limbii Române.

„Este pur și simplu minunat să putem gândi, visa și exprima în limba română! Mulți dintre români nu ar înțelege, probabil, atașamentul și aprecierea deosebite față de limba ce-o vorbim. Pentru mine însă libertatea de a gândi și de a mă exprima în limba română este ceva extraordinar.

Am crescut într-un mediu în care se vorbea o română veche, păstrată cu grijă, dar care era, în același timp, prigonită fără milă.

A îndrăzni să spui că vorbești limba română în Basarabia înainte de prăbușirea colosului sovietic era un act de mare curaj și o dovadă a demnității; O luptă continuă dusă pentru adevăr și apărarea a tot ce face parte din ființa noastră. De aceea, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-i proteja pe toți cei care și astăzi sunt prigoniți doar pentru că vorbesc în taină limba română.

Pentru cei ce prețuiesc limba română în întreaga lume ziua de astăzi este de mare sărbătoare. Tuturor acestor români le urez la mulți ani!

Să fiți mândri, căci pe toți ne unește limba română!”, a scris Eugen Tomac. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău