Eugen Tomac: Unirea se va face fără Transnistria

  • 25 Octombrie 2016 12:45
Eugen Tomac: Unirea se va face fără Transnistria

Unirea Republicii Moldova cu România se va face fără Transnistria, o zonă profund rusificată. Iată ce declară la RFI deputatul Eugen Tomac, care reprezintă Diaspora, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară.

Eugen Tomac e de părere că "în mod clar, unirea nu se poate face fără un dialog București-Bruxelles-Moscova. Indiscutabil că în cazul în care vom ajunge la masa unor negocieri pe acest subiect, situația transnistreană trebuie soluționată. Eu cred, personal, că unirea Republicii Moldova cu România se va face fără Transnistria, fără regiunea de dincolo de Nistru. Este un subiect pe care politicienii trebuie să-l privească cu foarte mult realism".

"Eu am fost acum două luni la Tiraspol, am văzut exact ce se întâmplă în Transnistria. Din nefericire, acea zonă este profund rusificată și Rusia a avut grijă în cei 25 de ani de separatism transnistrean să-și impună punctul de vedere", spune deputatul PMP, care mai crede că subiectul unirii României cu Republica Moldova "nu poate fi evitat".

Sursa: rfi.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău