Eugen Tomac: Tentativele hackerilor ruși de a fura cercetările pentru vaccinul anti-Covid dovedesc că, în Rusia lui Putin, hoția este politică de stat

  • 19 Iulie 2020 17:10
Eugen Tomac: Tentativele hackerilor ruși de a fura cercetările pentru vaccinul anti-Covid dovedesc că, în Rusia lui Putin, hoția este politică de stat

Tentativele hackerilor ruși de a fura cercetările pentru vaccinul anti-Covid dovedesc că, în Rusia lui Putin, hoția este politică de stat, susține liderul Partidului Mișcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac.

„Când hoția este cultivată ca politică de stat Tentativele hackerilor ruși de a fura cercetările pentru vaccinul anti-Covid dovedesc că, în Rusia lui Putin, hoția este politică de stat. În timp ce propaganda rusească și trolii Moscovei fac eforturi semnificative pentru a-i convinge pe cetățenii europeni că virusul nu există și că eventualul vaccin realizat de companiile farmaceutice medicale din Vest reprezintă o metodă de microcipare, brigada de terorism digital a lui Putin vrea să fure cercetarea științifică a acelorași țări pe care încearcă să le viruseze cu fake-news. Spun asta cu subiect și predicat chiar autoritățile de la Londra care au descoperit tentativele insidioase ale hackerilor ruși. Nu întâmplător, pentru a contracara această acuzație de hoție, Moscova a anunțat că are deja vaccinul și urmează să-l distribuie masiv în următoarele luni. Asta după ce tot ei, în prima fază, prin luna martie, anunțau că au și un tratament minune care s-a dovedit apoi a fi, de fapt, că agravează situația. De notat că, până atunci, Rusia este a patra cea mai afectată țară de infectările cu SARS – CoV2, având aproape 800.000 de cazuri raportate. Ca european convins, crezul meu și al colegilor din Parlamentul European este că, atunci când va fi disponibil după teste clinice, vaccinul împotriva coronavirusului trebuie tratat ca pe un bun global de care să beneficieze toți cetățenii acestei lumi”, a declarat Eugen Tomac.

Amintm că Marea Britanie a acuzat joi, 16 iulie, un grup de hackeri ruși că atacă organizații britanice, americane și canadiene pentru a le sustrage cercetările despre crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău