Eugen Tomac lansează un apel către cetățenii români din R.Moldova: „Uniți toți românii în Europa”

  • 14 Martie 2019 14:09
Eugen Tomac lansează un apel către cetățenii români din R.Moldova: „Uniți toți românii în Europa”

Președintele Partidului Mișcarea Populară din România, Eugen Tomac, a lansat astăzi un apel către cetățenii români din R. Moldova să semneze pentru lista de candidați ai formațiunii sale la alegerile europarlamentare din luna mai.

Într-o conferință de presă ținută la Chișinău, Eugen Tomac a declarat că PMP vrea să meargă la Bruxelles cu îndemnul „Uniți toți românii în Europa”.

„Chiar dacă R. Moldova traversează o perioadă foarte grea, indiferent de provocări, vrem să-i asigurăm pe cetățeni că dincolo de Prut, în România, există oameni politici care se gândesc la perspectivele de mai bine pentru R. Moldova(...) Obiectivul nostru e să extindem Europa și în partea aceasta de Prut și în R. Moldova. Singura soluție valabilă rămâne unirea celor două state, pentru că Europa la ora actuală nu are un proiect de extindere a Uniunii. Însă nimeni nu se va opune dacă majoritatea cetățenilor R. Moldova vor cere ca cele două state să se reunifice”.

La alegerile europarlamentare de acum 5 ani, Partidul Mișcarea Populară a obținut peste 6 la sută din voturi și două mandate din totalul celor 32 deținute de România în Parlamentul European.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău