Eugen Doga va concerta alături de soliștii Operei Naționale Române Iași

  • 25 Iunie 2014 13:29
Eugen Doga va concerta alături de soliștii Operei Naționale Române Iași

Unul dintre cele mai mari nume ale muzicii, recunoscut la nivel internațional, Eugen Doga, va susține vineri, la Iași, un concert extraordinar alături de soliștii Operei Naționale Române Iași, informează Agerpres.

Evenimentul, care se va desfășura pe scena amplasată special în fața Palatului Culturii, face parte din cadrul Festivalului Internațional al Educației (FIE) Iași 2014. Potrivit organizatorilor, spectacolul va fi transmis live și la Cernăuți. 

Opera maestrului Eugen Doga este extrem de vastă și se compune din lucrări de balet, cvartete, cântece, melodii lirice, muzica pentru piese de teatru și peste de 200 de filme. Celebrul vals din filmul 'Gingașa și tandra mea fiară' este una dintre cele mai faimoase compoziții muzicale ale secolului XX. În conformitate cu o decizie specială a UNESCO, acest vals este recunoscut ca fiind unul dintre cele 4 capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului trecut.

Maestru în artă, Artist al Poporului și Om al Mileniului, Eugen Doga a adunat pe parcursul vieții numeroase distincții și premii naționale și internaționale, fiind înscris în lista celor 200 de personalități ale lumii. Piesele sale se regăsesc într-un top internațional realizat de site-ul History Rundown cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile. Astfel, în Top 200 Classical Music Pieces sunt incluse lucrările 'Gramofon' pe poziția a 83-a din top, iar 'Dulcea și tandra mea fiară' s-a clasat pe locul 94.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău