Eugen Carpov a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan

  • 12 August 2014 10:25
Eugen Carpov a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum și aspecte ale dialogului Chișinău-Tiraspol, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

De asemenea, în cadrul dialogului a fost abordată și situația școlilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, precum și situația din Zona de securitate și intensificarea acțiunilor unilaterale ale Tiraspolului. Eugen Carpov a atras atenția, în special, asupra restricționării circulației libere a populației, fapt care subminează atmosfera de încredere și generează tensiuni în rândul populației. În acest sens, Eugen Carpov a subliniat importanța implicării OSCE, precum și a celorlalți parteneri din cadrul procesului de reglementare în detensionarea situației.

„În procesul de reglementare transnistreană, Republica Moldova nu se va abate de la principiile constituționale. Aceste principii au fost reiterate și în Mandatul Misiunii OSCE, prin care a fost reafirmată necesitatea de a identifica o soluție viabilă a conflictului, bazată pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu elaborarea unui statut special pentru regiunea transnistreană", a subliniat Eugen Carpov.
 
La rândul său, Michael Scanlan a confirmat necesitatea menținerii dialogului politic activ între actorii și partenerii implicați în procesul de reglementare, în conformitate cu principiile și procedurile negocierilor în formatul „5+2" și a menționat că pe perioada mandatului său vor fi depuse toate eforturile posibile în direcția soluționării conflictului transnistrean, se mai arată în finalul comunicatului de presă al Biroului pentru Reintegrare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău