Estonia | Șeful serviciului secret semnalează o schimbare în tactica Rusiei de a influența situația din țară

  • 07 Martie 2019 08:58
Estonia | Șeful serviciului secret semnalează o schimbare în tactica Rusiei de a influența situația din țară

Rusia încearcă să influențeze Estonia prin intermediul Statelor Unite și al Europei, deoarece influența directă asupra țării a eșuat - a declarat șeful Poliției de Securitate Estoniene, Arnold Sinisalu.

"Bineînțeles că alegerile din Estonia sunt importante pentru Rusia, fiindcă suntem vecini. Dar se pare că Rusia exercită o anumită presiune asupra influenței Americii și a Europei de Vest" - a explicat șeful serviciilor de securitate estoniene. Vorbind despre interferența Rusiei în alegerile parlamentare din Estonia, desfășurate pe 3 martie, Arnold Sinisalu a remarcat că nu a fost înregistrat nimic neobișnuit în timpul procesului electoral.

"Federația Rusă încearcă să influențeze alegerile estoniene încă de la restabilirea independenței noastre. Temerile legate de atacuri cibernetice în Estonia nu s-au adeverit, acest lucru nefiind cu adevărat necesar pentru Rusia" - a adăugat șeful Poliției de Securitate din Estonia.

Drept exemplu privind încercările Rusiei de a influența Estonia, Sinisalu a menționat modul în care mass-media ruse de stat au reflectat un marș cu torțe desfășurat la Tallinn cu ocazia Zilei independenței estoniene, pe 24 februarie.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău