EȘTI CEEA CE CITEȘTI | Ediție bibliografică a scriitorului Ianoș Țurcanu

  • 29 Iulie 2021 19:00
EȘTI CEEA CE CITEȘTI | Ediție bibliografică a scriitorului Ianoș Țurcanu

Lansarea unei noi ediții bibliografice, dedicate creației poetului și scriitorului Ianoș Țurcanu, a avut loc la Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu. Cartea, apărută în seria Bibliografica, este prilejuită de aniversarea a 70 de ani de la nașterea scriitorului.

Cartea conține studii, articole despre creația poetului și peste 600 de note bibliografice selectate din publicații periodice, sau lucrări scrise de Ianoș Țurcanu, a menționat pentru Radio Chișinău directoarea bibliotecii municipale, Mariana Harjevschi:

Ne-am apropiat de eveniment cu multă căldură și fireasca emoție pe care o avem față de Ianoș Țurcanu, pentru că e un bun prieten al bibliotecilor, filiale ale bibliotecii municipale. S-a implicat activ, pe parcursul anilor, la diferite evenimente – lansări de carte, prezentări, întâlniri cu cititorii și în diversele programe de lectură, pe care le-a inițiat biblioteca. Tot aici a fost inserată lista cântecelor pe versuri scrise de Ianoș Țurcanu. Am fost impresionată de multitudinea de versuri ale poetului, care fiind deosebit de muzicale au fost puse pe note. Aici, la bibliotecă, poetul s-a aflat printre oameni care îl prețuiesc, unii dintre ei foști colegi, deoarece domnia sa a activat timp de mai mulți ani în cadrul Direcției Cultură, unde a coordonat această rețea de biblioteci din municipiu”, a menționat directoarea Mariana Harjevschi.

Bibliografia a fost elaborată de echipa de bibliotecari din cadrul filialei Transilvania, cu participarea Secției Studii și Cercetări a Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău