Ești ceea ce citești / Andrei Novac, „Prin închisori și prin libertate”: Dragostea ca libertate - o noțiune ce redă dimensiunea poeziei tăcerii…(Audio)

  • 27 August 2021 19:46
0%
00:00:00
00:00:00

Noul volum al poetului român Andrei Novac, intitulat Prin închisori și prin libertate, apărut recent la editura Cartea românească din București, a câștigat un premiu important la Gala Scriitorilor români, din Iași.

Andrei Novac e un poet deja afirmat, cu volume traduse  în limbile spaniolă și franceză. Deși debutează relativ recent, la începutul anilor 2000  își adună recent opera într-o antologie solidă, ne relatează scriitorul Cătălin Bordeianu, director adjunct al ICR Chișinău.

E de menționat că tinerețea autorului e marcată de participarea la revoluția din decembrie, pentru care fapt a avut de pătimit în închisorile regimului. Și probabil această parte a experienței sale de viață vine ca inspirație pentru noul său volum.

Avansând către o funcție politică importantă în guvernul actual al României, ca scriitor, Andrei Novac avansează către o promițătoare maturitate, scrie criticul Horia Gârbea în revista România literară.

Pentru noul său volum de poezie, care cucerește publicul cititor, autorul volumului a luat premiul Pentru susținerea prezentei scriitorului român pe piața internațională, care i se va înmâna în cadrul Galei Scriitorilor Români, ce va avea loc la începutul lunii septembrie, la Iași.

Prezentarea poetului Andrei Novac și a cărții sale Prin închisori și prin libertate,  realizată de poetul Cătălin Bordeianu, director adjunct al ICR Chișinău, o puteți audia în file-ului atașat materialului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău