Țara care a ajuns în top 5 importatori de vinuri moldovenești. Livrările pe această piață au crescut cu 9% în 2018

  • 28 Februarie 2019 11:45
Țara care a ajuns în top 5 importatori de vinuri moldovenești. Livrările pe această piață au crescut cu 9% în 2018

Volumul exporturilor de vinuri moldovenești pe piața chineză a crescut în anul 2018 cu 9%, comparativ cu anul 2017. Astfel, China este în top 5 al celor mai mari importatori de vinuri moldovenești din lume, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), pentru a menține și în anul 2019 un trend ascendent al exporturilor pe piața chineză, Vinul Moldovei va fi prezent la mai multe expoziții și concursuri de profil desfășurate în China. La fel, vor fi organizate tururi vitivinicole pentru jurnaliștii chinezi.

Totodată, ONVV a organizat recent o prezentare a Vinului Moldovei pentru reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze. Potrivit directorului ONVV, Gheorghe Arpentin, China este o piață strategică pentru Republica Moldova, cu un mare potențial de a absorbi volume impresionante de vinuri moldovenești.

„În ultimii ani, vinul a început să fie tot mai apreciat de consumatorii din Țara Marelui Zid, în special de tineri, de aceea vom investi tot mai mult în activități educative. Începând cu anul trecut organizăm „Școala Vinului Moldovei” în mai multe orașe din China, iar acum suntem în proces de a dezvolta un centru de instruire pentru consumatorii chinezi”, a precizat Arpentin.

Cele mai solicitate tipuri de vinuri pe piața chineză sunt cele roșii și rose, vinurile spumante și licoroase, dar și divinurile.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău