Este foarte probabil ca UE și Regatul Unit să nu ajungă la un acord comercial post-Brexit la termenul stabilit

  • 11 Noiembrie 2020 14:38
Este foarte probabil ca UE și Regatul Unit să nu ajungă la un acord comercial post-Brexit la termenul stabilit

Regatul Unit și Uniunea Europeană probabil vor rata termenul stabilit pentru jumătatea lunii noiembrie pentru ajungerea la un acord comercial post-Brexit, întrucât discuțiile de la Londra pentru depășirea blocajului actual sunt de așteptat să continue până la finalul săptămânii, au anunțat surse europene și britanice, citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Astfel, la reuniunea lor săptămânală ce are loc miercuri la Bruxelles, ambasadorilor celor 27 de state membre ale UE nu le va fi prezentată încă situația actualizată a tratativelor cu Londra, acest lucru urmând să se întâmple pe 18 noiembrie, potrivit unui diplomat european.

Totuși, ca un semn al eforturilor celor două părți de a ajunge la un acord, este de așteptat ca negociatorii să prezinte un text de compromis la jumătatea săptămânii viitoare.

''Adevăratul termen-limită este finalul săptămânii viitoare'', a declarat un alt diplomat european apropiat dosarului Brexit. Informația a fost confirmată și de un diplomat de la Londra.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, la câteva zile după semnarea Acordului de retragere care includea condițiile despărțirii.

În prezent, țara se află într-o perioadă de tranziție, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul și Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relație, în special cea comercială, cu speranța că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

În absența unui asemenea acord, viitoarea relație comercială dintre UE și Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău