Erupția vulcanului din La Palma: 33.000 de persoane, nevoite să rămână în locuințe din cauza emisiilor de gaze toxice

  • 13 Decembrie 2021 15:49
Erupția vulcanului din La Palma: 33.000 de persoane, nevoite să rămână în locuințe din cauza emisiilor de gaze toxice

Circa 33.000 de locuitori din mai multe localități de pe insula spaniolă La Palma, din arhipelagul Canarelor, au primit luni ordin să rămână în locuințe din cauza gazelor toxice emanate de vulcanul Cumbre Vieja, care a intrat în erupție în urmă cu aproape trei luni, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul regional al arhipelagului a ordonat "izolarea populației (în localitățile) Los Llanos de Aridane, El Paso și Tazacorte ca urmare a calității extrem de nefavorabile a aerului din cauza dioxidului de sulf" emis de vulcan, se menționează într-un comunicat.

Circa 33.000 de persoane trăiesc în cele trei localități, reprezentând 38% din populația totală a insulei La Palma, potrivit cifrelor Institutului Național de Statistică din Spania (INE).

"Închideți ușile, ferestrele, obloanele și (împiedicați) intrarea oricărei surse de aer provenite din exterior. Rămâneți, dacă este posibil, în camerele situate cel mai interior", a afirmat guvernul regional.

"Opriți aerul condiționat și încălzirea", a mai afirmat guvernul regional, cerând, "pentru mai multă siguranță, să se pună o bandă izolantă la îmbinările ușilor și ale ferestrelor".

Erupția vulcanului Cumbre Vieja, care a început pe 19 septembrie, este prima de peste 50 de ani pe această mică insulă din Oceanul Atlantic.

Nu s-au înregistrat victime, însă erupția a provocat pagube enorme și evacuarea a peste 7.000 de persoane, dintre care unele au pierdut toate bunurile acoperite de râurile de lavă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău