Erdogan va rosti un discurs la ONU asupra crizei din Siria și luptei împotriva terorismului

  • 19 Septembrie 2016 18:30
Erdogan va rosti un discurs la ONU asupra crizei din Siria și luptei împotriva terorismului

Președintele turc Tayyip Recep Erdogan a anunțat luni că intenționează să abordeze subiecte precum criza din Siria și Irak, lupta împotriva terorismului și tentativa eșuată de lovitură de stat din 15 iulie din Turcia într-un discurs rostit în această săptămână în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, transmite Agerpres.

Erdogan a declarat de asemenea la Istanbul înainte de a pleca către New York că rebelii sprijiniți de Turcia din nordul Siriei ar putea înainte mai departe spre sud după ce au 'curățat' de militanți ai Stat Islamic o zonă de-a lungul frontierei turco-siriene.

Armata Siriană Liberă (FSA), susținută de Turcia, nu dorește nicio intervenție din partea forțelor speciale americane, a afirmat președintele Erdogan, care a acuzat oficiali americani pentru exacerbarea tensiunilor cu rebelii.

El s-a referit la forțele americane care au intrat în orașul sirian al-Rai săptămâna trecută ca parte a operațiunilor de coordonare a atacurilor aeriene împotriva Stat Islamic, dar care au fost apoi nevoite să se retragă spre granița cu Turcia după ce rebelii au protestat împotriva prezenței lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău